پپر (pepper) اولین مجری ربات در ایران

رویدادها | 0 نظر | ۲۳ آبان ۱۳۹۷
5/5 - (3 امتیاز)
صفحه اصلی » پپر (pepper) اولین مجری ربات در ایران
پپر (pepper) اولین ربات مجری ایران در کنفرانس ایکرام - مجری ربات - پپر - pepper

جام جم از آخرین فناوری های ارائه شده در ششمین دوره کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک در دانشگاه علم و صنعت گزارش می دهد

ایده های بکر ایرانی در دنیای ربات ها

آریا صبوری

ششمین دوره کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک (icrom2018) از اول تا سوم آبان 97 به میزبانی دانشگاه علم و صنعت در دانشکده مکانیک این دانشگاه برگزار شد.

این کنفرانس را هر سال انجمن رباتیک ایران با حمایت فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در یکی از دانشگاه های برتر کشور برگزار می کند.

نمایه شدن مقالات برگزیده کنفرانس در وبگاه بین المللی انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) و همچنین انتشار مقالات در چند مجله ISI از ویژگی های این کنفرانس برای دانشجویان و پژوهشگران در بخش تحصیلات تکمیلی است.

بسیاری از استادان نام آشنای کشور که در سطح ملی و بین المللی آثار ارزشمندی منتشر کرده اند و همچنین مهمانان و پژوهشگران خارجی هر سال در این کنفرانس حضور دارند و به ارائه مقاله می پردازند.

نکته مهم ایکرام در خانه ششم، ایده ها و خلاقیت های جالب توجه دانش آموزان و دانشجویان ایرانی بود که چشم به راه توجه بیشتر مسوولان آموزشی و مدیران صنعتی برای بالندگی و تجاری سازی است.

اولین مجری ربات در ایران

در مراسم افتتاحیه این دوره از کنفرانس اتفاق ویژه‌ای همه شرکت کنندگان را تحت تاثیر قرار داد.

برای اولین بار در سطح یک کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک در ایران، یک انسان و یک ربات کنار یکدیگر به اجرای مراسم افتتاحیه به مدت حدود یک ساعت پرداختند.

ربات pepper که از ربات های اجتماعی بین المللی و بسیار مشهور است با ابتکار یکی از حامیان این دوره از کنفرانس در اردیبهشت خریداری شد.

این ربات در کنار 30 زبان دیگری که از قبل بلد بود، حالا به همت متخصصان این شرکت، زبان فارسی را هم یاد گرفته و پشتیبانی می‌کند.

مجری ربات - پپر - pepper

این ربات در کنار مجری کنفرانس توانست با حرکاتی نرم و واکنش هایی حساب شده به بیان مطالبی جذاب بپردازد که شور و نشاط فوق العاده ای را در افتتاحیه به همراه داشت تا مدت ها تلاش تیم برگزاری کنفرانس به نتیجه بسیار مطلوبی برسد و تجربه ای ناب از تعامل نزدیک انسان و ربات به دست آید.

این گونه ربات ها برای کار در نمایشگاه ها، بیمارستان ها، فرودگاه ها و اداره ها طراحی شده است و در دسته ربات های انسان نمای چرخدار به حساب می آید.

اموری مانند آموزش، راهنمایی، مراقبت از افراد و… با این ربات ها قابل انجام است و با توجه به توانمندی حرکتی و همچنین قابل برنامه ریزی بودن، می توانند سناریوهای مختلفی اجرا کنند و همچنین با قابلیت شنیدن و دیدن از کاربران خود یاد بگیرند.

دانش آموزان کارآفرین

ارائه دانش آموزان شرکت کننده در کنفرانس دیدنی بود؛ هم زمان بندی صحیح داشت، هم محتوای مناسب و متناسب با سن آنها.

باید به مراکز آموزشی و معلمان و در درجه اول خانواده های این عزیزان به طور خاص تبریک گفت که چنین فرزندان خلاق و پرتلاشی دارند.

در آخر ارائه آنها به عنوان یک معلم و پژوهشگر رباتیک در این فکر بودم که نظام آموزشی کشور با این استعدادها چه می‌کند که وقتی به دبیرستان دوره دوم می رسند، این قدر خسته و با کمترین میزان از خلاقیت هستند؟!

این دوره از کنفرانس و این ایده انجمن رباتیک ایران دست کم به خیلی از افراد نشان داد دانش آموزان نیز می توانند کارآفرین باشند.

کافی است به خلاقیت آنها اعتماد و با روش صحیح هدایتشان کرد.

در ادامه برخی خلاقیت های بخش مسابقه ایده و خلاقیت کنفرانس بین المللی رباتیک و مکاترونیک در بخش دانش آموزی و دانشجویی را بررسی می کنیم. 

تمامی کارها بسیار ارزشمند بودند اما به دلیل محدودیت فضا در این صفحه، فقط به برخی از آنها اشاره کوتاهی خواهیم داشت.

مسابقات و نمایشگاه ایده و خلاقیت

از اولین دوره این کنفرانس یکی از بخش های جالب توجه در آن مسابقه و نمایشگاه خلاقیت و ایده بوده است.

امسال به طور خاص توجه ویژه ای به ایده ها و خلاقیت های دانش آموزی شده بود و بخش قابل توجهی از نمایشگاه به دانش آموزان در مقاطع دبستان و دبیرستان (دوره های اول و دوم) اختصاص داده شده بود.

یکی از بخش های جذاب هر سال ارائه های کوتاه سه تا پنج دقیقه ای در سالن اصلی کنفرانس از طرف تیم های شرکت کننده در بخش مسابقه ایده و خلاقیت است.

امسال بسیار نگران بودیم که برای اولین بار دانش آموزان با سنین کم قرار است در حضور تعدادی از استادان و در سالنی که حدود 150 نفر شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی، علاقه مندان و خانواده های دانش آموزان در آن حضور داشتند به ارائه کوتاه بپردازند. اما بر خلاف نگرانی ما نتیجه حیرت آور بود.

دانش آموزانی از شهرهای مختلف ایران مثل تهران، کرج، کرمان، انزلی و… که بیشتر آنها در مقاطع دوره اول دبستان و دبیرستان بودند با ایده های ناب و سازه های ارزشمندشان که برخی صرفا برای تست اولیه ایده و فناوری ساخته شده بود و سه مورد در سطحی بود که قابلیت تجاری سازی داشت باعث رضایت همه حاضران شدند.

ایده های برتر بخش دانشجویی

طراحی و ساخت دستگاه تشخیص پیک سیستولیک قلب برای تصویربرداری به روش هسته ای:

اسماعیل محمدی و ترناز چمنی دستگاهی را طی چند ماه ساخته بودند که در بیمارستان قلب تهران برای بررسی وضعیت عملکرد قلب روی 500 بیمار آزمایش شده بود و نتایجی شبیه و گاهی حتی بهتر از نمونه های خارجی داشت.

این دستگاه که در مرحله تجاری سازی قرار دارد از فناوری بسیار پیشرفته ای بهره می برد که اعضای این تیم آن را طراحی و ساخته اند.

قابلیت های این دستگاه توجه تمام متخصصان را به خود جلب کرده بود.

دستگاه تشخیص پیک سیستولیک قلب برای تصویربرداری به روش هسته ای

طراحی و ساخت قاشق مخصوص بیماران پارکینسونی:

رباتیک و مکاترونیک و خلاقیت دست به دست هم داده بودند تا سیدامین میرفخار و علی سلیمانی با راهنمایی دکتر مهدی طالع ماسوله به ساخت نمونه ایرانی و نیمه تجاری قاشقی برای رفع لرزش های دست اقدام کنند که به زیبایی ساخته شده و آماده برای تجاری سازی نهایی است.

این دستگاه حدود یک دهم مدل های خارجی قیمت دارد و می تواند باعث آرامش بیماران شود.

طراحی و ساخت قاشق مخصوص بیماران پارکینسونی

طراحی، ساخت و کنترل پروتز مچ پای هوشمند فعال:

فرهاد رجایی، دکتر خلیل عالی پور، دکتر بهرام تارویردی زاده و دکتر علیرضا هادی با ساخت پروتزی هوشمند برای معلولان به صورت مچ و پنجه به دنبال این هدف بودند که بتوانند با تجاری سازی این محصول راه رفتن و دویدن را برای این افراد آسان تر کنند.

نمونه ساخته شده آنها تست های اولیه خود را گذرانده بود و ظاهر زیبایی داشت.

مدت ها تحقیق روی پا، طراحی و مدل سازی و انتخاب قطعات و ساخت نمونه های اولیه این طرح را به مرحله مناسبی برای آزمایش روی بیماران رسانده است.

ربات کابلی نقاش با نام کمال الملک، بیورآکتور غوطه وری، سیستم ماژولار آزمایشگاه رباتیک، ربات نرم راه رونده، سیستم آبیاری متحرک خورشیدی و… از دیگر ربات های حاضر در بخش دانشجویی بودند.

طراحی، ساخت و کنترل پروتز مچ پای هوشمند فعال
ربات کابلی نقاش با نام کمال الملک

ایده های برتر بخش دانش آموزی

پریز و سه راهی هوشمند:

وسیله ای برای بهینه سازی مصرف برق مبتنی بر اینترنت اشیا و قابل کنترل با نرم افزار همراهی که برای آن نوشته بودند.

تمام مراحل، طراحی و ساخت با دقت فوق العاده ای توسط این تیم دانش آموزی انجام گرفته بود.

آریا حجری، آراد حجری، همایون قنادی و امید شیراوژن طراحان این سیستم بودند.

آنها یک محصول نیمه صنعتی را طراحی کرده و کاملا امیدوار بودند بتوانند بزودی این محصول را تجاری سازی کرده و به بهینه سازی و هوشمندسازی مصرف برق کمک کنند.

پریز و سه راهی هوشمند
ربات هوشمند پاک کننده صفحه های خورشیدی

ربات هوشمند پاک کننده صفحه های خورشیدی:

امیرعلی رضایی ساخته خود را روی پنل حقیقی آزمایش کرده بود.

این ربات با استفاده از حسگرهای خود میزان کدرشدگی پنل ها را حساب کرده و به طور هوشمند و خودکار به تمیزکاری آنها می پرداخت.

واکر هوشمند، ربات کمک توانبخشی، ربات انیماتور، سطل هوشمند، تانک دوزیست، ربات تمیزکننده سطح آب، گلدان هوشمند، ربات سفالگر، گلخانه هوشمند، سیرکو فیلتر، سیستم پارکینگ پیشرفته، تخت بیمار هوشمند، ربات باغبان، کاروان متحرک بازیافتی، ربات واکس زن و… از دیگر ربات های ساخته شده در بخش دانش آموزی بودند.

نکته جالب در طراحی، ایده و ساخته های دانش آموزان توجه خاص به نیازهای ملی و بومی کشورمان بود.

واکر هوشمند

منبع: روزنامه جام جم – انتشار دوشنبه ۱۷ آبان ۹۷

5/5 - (3 امتیاز)
مطالب مرتبط بیشتر