ربات آموزشی Pbot و تکنولوژی آموزشی

4.6/5 - (11 امتیاز)
صفحه اصلی » ربات آموزشی Pbot و تکنولوژی آموزشی

ربات آموزشی Pbot و تکنولوژی آموزشی

بدون شک، در آینده نزدیک بسیاری از مشاغل دنیا تحت تاثیر دانش برنامه نویسی قرار خواهند گرفت. همچنین شغل‌های جدیدی در حوزه‌های هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)، یادگیری ماشین (Machine Learning)، اینترنت اشیاء (Internet of Things) و حتی چاپگرهای سه بعدی ایجاد خواهد شد.
 از سوی دیگر مهارتی چون برنامه نویسی ذهن رو به رشد کودکان را با تفکر محاسباتی و مهارت‌های حل مساله پرورش می‌دهد تا بتوانند در آینده چالش‌ها و مسایل شغلی، اجتماعی و شخصی خود را به صورت موثرتری مدیریت نمایند. از این روی آموزش کدنویسی به نسل نو تبدیل به دغدغه و تلاشی جهانی شده است. بسیاری از کشورهای توسعه یافته، آموزش برنامه نویسی به کودکان را در برنامه آموزشی خود قرار داده‌اند و خود را برای انقلاب صنعتی چهارم آماده می‌کنند.

لزوم آموزش برنامه‌نویسی به کودکان

هدف اصلی از آموزش برنامه‌نویسی بهبود و تقویت تفکر منطقی، تفکر محاسباتی و توانایی حل مسأله در دانش آموزان است. تفکر محاسباتی روشی برای حل مسائل، طراحی سیستم‌ها و درک رفتار بشر بر پایه علم کامپیوتر می‌باشد.

از طرفی بسیاری از شغل‌‌های جدید و پر درآمد در دنیای پیشرفته و در آینده نه چندان دور، بر پایه نرم‌افزار بنا خواهند شد. از این روی آموزش برنامه نویسی برای آماده‌سازی و پرورش نیروهای مستعد برای عصر دیجیتال ضروت دارد.

تکنولوژی آموزشی و آموزش برنامه نویسی

تفکر محاسباتی چیست و چه فوایدی دارد؟

کدنویسی نیازمند تفکر محاسباتی است. این نوع تفکر ترکیبی از ریاضیات، منطق و الگوریتم است و به شما روش جدید تفکر درباره دنیا را می‌آموزد. تفکر محاسباتی دارای مفاهیم و رویکردهایی است که به شما می‌آموزد چگونه مسائل بزرگ و پیچیده را به بخش‌های کوچکتر و قابل حل تقسیم کنید. سپس می‌توانید آن‌ها را مرحله به مرحله در بهینه‌ترین حالت ممکن حل کنید و پشت سر بگذارید.

چالش‌های آموزش کدنویسی به کودکان و نقش تکنولوژی آموزشی

در فرایند آموزش برنامه نویسی به کودکان نکته مهمی وجود دارد. اگر کودکان بدون هیچ مقدمه و پیشینه‌ای یادگیری برنامه نویسی را با زبان های کد نویسی چون پایتون، جاوا و … شروع نمایند، به دلیل عدم تناسب سنی و توانایی فنی، ممکن است موجب دلسردی و دلزدگی آن‌ها شود. به همین منظور، در سال 2005 انستیو رسانه دانشگاه ام آی تی زبان برنامه نویسی تعاملی ـ گرافیکی ویژه کودکان را به نام «اسکرچ» معرفی کرد.

در این محیط برنامه نویسی بر خلاف سایر زبان‌های برنامه نویسی متن محور، نحوه چینش دسته‌های متنوعی از بلوک‌های گرافیکی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. بنابراین تمرکز اصلی بر آموزش مهارت حل مساله و تفکر منطقی و محاسباتی کودکان باقی می‌ماند.

“با گسترش تکنولوژی آموزشی، در روش‌های نوین آموزش برنامه نویسی از ربات ها استفاده می‌شود. این روش موجب انگیزه بخشی، ارتباط بیشتر و درک بهتر کودکان از مفاهیم بنیادی خواهد شد.”

ویژگی‌های ربات آموزشی Pbot

برنامه نویسی برای یک ربات دوست داشتنی در دنیای فیزیکی و واقعی نسبت به برنامه نویسی در محیط مجازی و شبیه‌سازی شده، برای کودکان تجربه‌ای بسیار عمیق‌تر و ملموس‌تر است.
ربات Pbot یک ربات آموزش کدنویسی، مجهز به انواع سنسور و امکانات مختلف و دارای تجهیزات جانبی متفاوت نظیر بازوی رباتیکی می‌باشد. دارا بودن انواع سنسور و تجهیزات پیشرفته موجب می‌شود کودکان در حین بازی و آموختن برنامه نویسی، با علم رباتیک و فناوری‌های نوین نیز آشنا شوند. همچنین با کسب تجربه از نتیجه برنامه‎‌هایی که می‌نویسند، با چالش‌های موجود در محیط واقعی و غیر ایده‌آل روبرو خواهند شد.

طراحی و ساخت این ربات کاملاً توسط پیشروبات صورت گرفته است و تحقیق و توسعه برای بهبود و پیشرفت این محصول ادامه دارد.

4.6/5 - (11 امتیاز)
مطالب مرتبط بیشتر
Generic filters
فقط نتایج دقیق

کلاس‌های آموزشی

اینستاگرام پیشروبات