مسابقات چالش کدنویسی با ربات در استیم کاپ ایران ۲۰۱۹​

رویدادها | 0 نظر | ۱۶ مرداد ۱۳۹۸
4.9/5 - (12 امتیاز)

مسابقات چالش کدنویسی با ربات در استیم کاپ ایران ۲۰۱۹​

آیا ربات Wall-E را می‌شناسید؟

وال-ای نام رباتی است که به عنوان شخصیت اول انیمیشنی به همین نام، در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ شمسی) بر روی پرده نقره ای سینما ظاهر شد و چشم علاقمندان به انیمیشن و ربات های هوشمند را به خود خیره کرد.

در داستان این انیمیشن انسان ها به دلایل خاصی وادار به ترک زمین می‌شوند. ۷۰۰ سال بعد از آن زمان، یک ربات هوشمند زباله ‌جمع‌کن به نام وال-ای، مشغول انجام مأموریت خود یعنی فشرده‌سازی و جمع‌آوری پسماندها و آلودگی‌های صنعتی زمین بود که ناگهان به یک گیاه که نشانه ای از بازگشت حیات به زمین بود برخورد کرد …

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چگونه این ربات در طول ۷۰۰ سال قادر به فعالیت های خود بوده است؟

پاسخ این است: این ربات، ۷۰۰ سال قبل، توسط متخصصان کدنویسی به نحوی برنامه ریزی شده بود که بتواند برای جمع آوری پسماند ها تا ورود دوباره انسان ها به زمین انجام مسئولیت کند. از این مطلب می توان به اهمیت کدنویسی در زمینه کنترل ربات ها و هوش مصنوعی پی‌برد.در همین راستا با توجه به کاربرد روز افزون کدنویسی در کنترل ربات ها و هوش مصنوعی و جذابیت این موارد برای نسل جدید، آموزشی های کدنویسی با ربات و ربات کدنویسی Pbot توسط متخصصان پیشروبات طراحی و تولید شده است.
مسابقات رباتیک - کدنویسی با ربات در استیم کاپ ۲۰۱۹

برگزار کنندگان مسابقات بین‌المللی استیم کاپ ایران نیز جهت فراگیر تر نمودن کدنویسی با ربات و همچنین ایجاد فرصت مناسب برای سنجش و محک زدن آموخته های دانش آموزان، برای دومین بار، لیگ چالش کدنویسی با ربات را در دوازدهین دوره این مسابقات برگزار کردند که دارای مراحل مختلفی بود.

مرحله ربات های کاوشگر خودکار

در این مرحله، دانش آموزان باید ربات های Hamster یا Pbot خود را طوری کدنویسی می‌کردند که ربات ها به شکل خودکار مراحلی مانند هزارتو، تونل و تعقیب خط را با موفقیت حل کنند.

مسابقات رباتیک - کدنویسی با ربات در استیم کاپ ۲۰۱۹

مرحله ربات های فوتبالیست کنترل شونده

بعد از مرحله اول نوبت به فوتبال ربات ها رسید. در این مرحله دانش آموزان به صورتی کد نویسی می کردند که بتوانند ربات های خود را در زمین فوتبال به وسیله صفحه کلید کامپیوتر و یا تبلت هدایت کنند و در عین حال قوانین مسابقه را رعایت کنند.

به عنوان مثال بر طبق یکی از قوانین، ربات ها فقط در محوطه جریمه مجاز به حرکت با حداکثر سرعت خود بودند.

مسابقه هیجان انگیز

۱۱ نفر در قالب ۸ تیم دانش آموزی در رقابت کدنویسی شرکت کردند و در زمانی که داوران در اختیارشان قرار دادند، کدنویسی لازم برای گذاران مراحل مسابقه را با تبدیل مسائل بزرگ و پیچیده به بخش‌های کوچک‌تر و قابل حل انجام دادند.دانش آموزان با ربات های خود از بلوک های مشخص شده در زمین مسابقه گذشتند، از تونل تاریک عبور کردند و سپس هزارتوی راز آلود را طی کردند. در مرحله بعد، در مسابقه فوتبال، آنان سعی کردند تا توپ مکعبی شکل را به دروازه حریف هدایت کنند.در این لیگ دانش آموزان با زکاوت و خلاقیت آموخته های خود در زمینه تفکر محاسباتی را، با حل مسائل مختلف در زمینه کدنویسی محک زدند.به این ترتیب، ربات آموزش کدنویسی Pbot، ساخت پیشروبات، به عنوان یک محصول با کیفیت ایرانی در مسابقات بین المللی استیم کاپ ایران به بازدیدکنندگان و جامعه رباتیک ایرانیان معرفی گردید.
4.9/5 - (12 امتیاز)
مطالب مرتبط بیشتر
Generic filters
فقط نتایج دقیق

کلاس‌های آموزشی

اینستاگرام پیشروبات