ماشین خودران چیست؟ + معرفی ۱۰ ماشین خودران محبوب

5/5 - (50 امتیاز)

ماشین خودران چیست؟ + معرفی ۱۰ ماشین خودران محبوب

ماشین‌های خودران

ماشین خودران یا خودروی خودران، یک خودروی هوشمند است که با استفاده از تکنولوژی‌های جدیدی مانند حسگرها، دوربین‌ها، نقشه‌های دیجیتالی و سیستم‌های هوشمند، قادر به رانندگی است. این خودروها قادر به تشخیص محیط اطراف خود، شناسایی علائم راهنمایی، خودروها و اشیاء دیگر در جاده، پیش بینی حرکت دیگر خودروها و عابران پیاده هستند و خودرو را به مقصد هدایت می‌کنند. با داشتن این قابلیت‌ها، امیدواریم که این خودروها به بهبود امنیت رانندگی و کاهش تصادفات رانندگی کمک کنند.
در فهرست زیر می‌توانید بر اساس علاقه خود در مورد خودرو‌ها خودران اطلاعات کسب کنید.

ماشین‌های خودران، از دروغ تا واقعیت؟!

تصادف ماشین‌های خودران

ماشین‌های خودران یکی از طرح‌های بزرگ در حوزه تکنولوژی و هوش‌مصنوعی هستند که به وسیله آنها، انتظار می‌رود تا ترافیک و امنیت خیابان‌های شهرها بدون دخالت انسانی بهبود یابد. با این حال، در طول راه رسیدن به این تکنولوژی پیشرفته، به چالش‌های بسیاری روبرو هستیم که گاهی باعث می‌شوند تا دروغ و واقعیت در هم آمیخته شوند. در ادامه با آگاهی از ۶ چالش مهم در راه توسعه و بهبود ماشین‌های خودران می‌توانیم با آگاهی بیشتر در مورد مطالب منتشر شده در مورد خودروهای خودران قضاوت کنیم.

چالش های توسعه و بهبود ماشین‌های خودران چیست؟

تاکسی‌های خودران در کالیفرنیا

۱. ایمنی: ایجاد امنیت کافی برای رانندگان و سایر عابران خیابان، از جمله چالش‌هایی است که همواره در حال بررسی و بهبود است.

۲. تصمیم‌گیری در شرایط پیچیده: توانایی تصمیم‌گیری در شرایطی که شامل عوامل مختلفی مانند آب و هوای برفی یا بارانی، ترافیک و … می‌شود، از جمله چالش‌های دیگری است که مهندسان خودرو ساز باید آن را برطرف کنند.

۳. پایداری سیستم: پایداری سیستم در شرایط مختلف، از جمله چالش‌هایی است که باید به آن توجه کرد.

۴. تکنولوژی: تکنولوژی در حوزه ماشین‌های خودران همواره در حال تغییر و بهبود است، و باید به‌روزرسانی‌های لازم انجام شود.

۵. قوانین و مقررات: با توجه به اینکه تکنولوژی خودروهای خودران، جدید و ناشناخته است، قوانین و مقررات مورد نیاز برای استفاده از آن هنوز کامل نشده و باید با توجه به تغییرات به روز شوند.

۶-ارتباطات: ایجاد زیر ساخت مناسب برای ایجاد ارتباط شبکه‌ای میان ماشین‌های خودران با هم و با دیگر خودروهای غیر خودران

برای مثال سیستم سوپر کروز کادیلاک و بلو کروز فورد تنها در مسیرهایی که از قبل نقشه برداری شده‌اند به صورت خودران عمل می‌کنند. یا بعضی از تکنولوژی‌های دیگر می‌توانند فقط تعداد محدودی از پارامترها را کنترل کرده یا در محدوده سرعت مشخص و یا در خیابان‌هایی با خط‌کشی بی‌نقص به صورت خودران عمل کنند.

سطوح تکامل ماشین‌های خودران: از دستیار هوشمند تا راننده کاملا خودکار

سطح سطح پیچیدگی عملکرد
۱
بسیار ساده
استفاده از ابزار ساده مانند کروز کنترل
۲
ساده
کنترل حرکت بین خطوط، کنترل سرعت و ترمز خودکار
۳
پیشرفته
رانندگی خودکار به صورت محدود و در شرایط خاص
۴
خودران
رانندگی خودکار در شرایط خاص
۵
کاملا خودکار
رانندگی کاملا خودکار و بدون نیاز به راننده

ماشین‌های خودران موجود در بازار در چه سطحی از توسعه یافتگی هستند؟

در مورد ماشین خودران باید گفت با وجود تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های زیادی که صورت گرفته، تا آخر سال ۲۰۲۲ هنوز ماشینی که کاملا خودکار باشد و بتوان آن را در بازار، مانند خودروهای عادی خرید، وجود ندارد و باید منتظر ورود خودروهایی با سطح ۴ یا ۵ باشیم.

در حال حاضر اکثر خودروها در سطح ۲ و ۳ قرار دارند و عملکردهایی مانند ترمز اضطراری، حرکت بین خطوط، افزایش یا کاهش سرعت و کنترل فاصله با خودروی جلویی را در دست دارند، اما همچنان نیازمند یک راننده پشت فرمان خودرو هستند تا در صورت لزوم، دخالت کند. مثل روبوتاکسی‌های Waymo یا Cruise که اکنون در کالیفرنیا در حال آزمایش هستند.

۵ فناوری مورد استفاده در خودروهای خودران چیست؟

۱- سنسور Lidar در خودروی خودران چه کاربردی دارد؟

عملکرد سنسور لیدار در خودرو

تکنولوژی لیدار به عنوان یکی از اصلی ترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در ماشین‌های خودران می‌باشد. سنسورهای لیدار با استفاده از پرتوهای لیزری به عنوان نور مرئی با بازتاب از سطوح مختلف، فاصله تا اشیاء و تصویر آنها را تشخیص می‌دهند. این اطلاعات به صورت سه بعدی دریافت و در پردازشگرهای ماشین خودران تحلیل و استفاده می‌شوند.

۲- EyeQ و کاربرد آن در خودروهای خودران چیست؟

پردازنده‌ی خودروهای خودران شرکت اینتل

یک پردازنده‌ی ساخت شرکت اینتل است که به صورت اختصاصی برای پردازش اطلاعات ابزارهای خودروهای خودران توسعه داده شده است. این پردازنده قادر است به صورت همزمان اطلاعاتی را از حسگرهای مختلفی مانند دوربین‌ها، رادارها، لیزرها و غیره دریافت کند و آنها را پردازش کند تا بتواند تصمیمات لازم را برای کنترل خودروهای خودران بگیرد. EyeQ به صورت یک سیستم هوشمند موجود در خودرو عمل می‌کند که قادر است به طور پیوسته اطلاعات جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل کند و از آن برای کنترل خودرو استفاده کند. این پردازنده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ی مانند شبکه‌های عصبی و یادگیری عمیق (deep learning) برای بهبود عملکرد خود استفاده می‌کند.

۳- کروز کنترل تطبیقی چیست؟ و عملکرد آن در خودروهای خودران چگونه است؟

کروز کنترل تطبیقی یا Adaptive Cruise Control (ACC) یک فناوری اتومبیل‌های خودران است که به وسیله آن می‌توان به صورت خودکار سرعت خودرو را تنظیم کرد و در فاصله امن از خودروهای اطراف حرکت کرد.

وظیفه اصلی ACC در ماشین خودران، کنترل سرعت خودرو به صورت خودکار و مدیریت فاصله با خودروهای اطراف است. برای این کار، ACC از سیستم‌های رادار و لیزری استفاده می‌کند تا فاصله با خودروهای اطراف را اندازه‌گیری کند و سپس با توجه به سرعت خودرو و فاصله با خودروهای اطراف، سرعت خودرو را تنظیم کند.

با استفاده از ACC، راننده می‌تواند بدون خستگی مسیرهای طولانی را طی کند. چون نیازی به تنظیم سرعت و فاصله با خودروهای اطراف ندارد. همچنین، استفاده از ACC می‌تواند به بهبود ایمنی در جاده‌ها کمک کند، زیرا کنترل دقیق‌تری بر روی فاصله با خودروهای اطراف دارد و احتمال بروز تصادف را کاهش می‌دهد.

در کل، کروز کنترل تطبیقی یکی از تکنولوژی‌های مهم و پیشرفته در صنعت خودرو است و بهبود قابل توجهی در کارایی و ایمنی خودروها به دنبال دارد.

۴- رادار بین خطوط یا رادار خروج از خط چیست و چه کاربرد در ماشین‌های خودران دارد؟

سیستم تشخیص خط یا رادار بین خوطوط ماشین‌های خودران

رادار بین خطوط (Lane Departure Warning) و رادار خروج از خط (Lane Departure Prevention) دو سیستم متفاوت در ماشین‌های خودران هستند.

رادار بین خطوط یک سیستم هشدار دهنده است که به راننده اطلاع می‌دهد که ماشین به خطوط جداکننده بین باندهای جاده نزدیک شده است و از خط خارج می‌شود. این سیستم با استفاده از یک دوربین و یا سنسورهای مجاورتی، موقعیت ماشین را نسبت به خطوط جداکننده تشخیص می‌دهد و در صورت از دست دادن کنترل توسط راننده، با اعلام هشدار، او را به بازگشت به مسیر صحیح تشویق می‌کند.

اما رادار خروج از خط، علاوه بر اعلام هشدار، با فعال کردن ترمزهای ماشین و بهبود کنترل ماشین بر روی جاده، باعث پیشگیری از خروج از خط و حفظ ایمنی در بروز موقعیت‌های خطرناک می‌شود. این سیستم با استفاده از رادارها و سنسورهای مجاورتی، موقعیت ماشین را نسبت به خطوط جداکننده تشخیص می‌دهد و در صورت نزدیکی به خطوط، ماشین را به صورت خودکار به مسیر خود بر می‌گرداند.

به طور کلی، رادار بین خطوط تنها یک سیستم هشداردهنده است و راننده می‌تواند تصمیم گیری نهایی را درباره عملکرد ماشین بگیرد، در حالی که رادار خروج از خط علاوه بر اعلام هشدار، با فعال کردن ترمز و بهبود کنترل ماشین بر روی جاده، به صورت خودکار به پیشگیری از وقوع حوادث کمک می‌کند.

‌۵- سیستم Pre-Crash و کاربرد آن در ماشین های خودران چیست؟

سیستم جلوگیری از تصادف

یک سیستم ایمنی پیشرفته است که با استفاده از سنسورها، دوربین‌ها و الگوریتم‌های هوش‌مصنوعی، در مورد وقوع تصادفات پیش بینی می‌کند و در صورت لزوم، اقداماتی را برای کاهش خطرات و خسارات وارده انجام می‌دهد.

این سیستم با ارائه هشدار به راننده درباره وقوع تصادف و یا خطرات ورودی به ماشین، به او زمان کافی برای واکنش به خطرات و مانع شدن از وقوع تصادف می‌دهد. در صورت عدم واکنش راننده، سیستم Pre-Crash با فعال کردن سیستم ترمز خودکار، ترمزهای ماشین را به صورت خودکار فعال کرده و یا با استفاده از سیستم‌های ایمنی مانند کمربند ایمنی، پشتیبانی از راننده را بالا می‌برد.

از دیگر ویژگی‌های سیستم Pre-Crash می‌توان به تشخیص سرعت و فاصله با خودروهای جلویی، شناسایی اشیاء در مسیر حرکت، شناسایی راننده‌های ناهشیار و شناسایی علائم خستگی راننده اشاره کرد. با توجه به این ویژگی‌ها، سیستم Pre-Crash به صورت هوشمندانه و بهبود یافته به کاهش خطر وقوع تصادف و کاهش خسارات وارده در صورت وقوع تصادف کمک می‌کند.

چطور می‌توانیم فعالیت‌های آزمایشگاهی در زمینه خودروهای خودران داشته باشیم؟

این تجربه پر ماجرا از طریق ربات 3 TurtleBot قابل انجام است. این ربات با دارا بودن ۴ ویژگی زیر باعث شده است تا بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از آن بهره ببرند.

۱- حسگرهای تصویری: ترتل بات دارای حسگرهای تصویری‌ در نسخه Waffle این ربات است که از آنها برای تشخیص و شناسایی موانع، خطوط رانندگی، علائم راهنمایی و رانندگی و سایر اشیاء بر روی جاده استفاده می‌شود.

۲- حسگرهای بنیادی: ترتل بات با حسگرهای اولیه مانند، سنسور لیدار و سایر سنسورها، وضعیت محیط رانندگی را بررسی می‌کند.

۳- سیستم‌های ناوبری: ترتل بات با دارا بودن سیستم IMU، مسیر حرکت و موانع آن را مشخص می‌کند.

۴- سیستم‌های کنترل: ترتل بات با سیستم‌های کنترل مانند موتورها، کنترلرها و سایر قطعات مکانیکی می‌تواند سرعت و جهت حرکت خود را تنظیم کند.

چرا از ترتل بات در آموزش و تحقیقات در زمینه خودروهای خودران استفاده کنیم؟

۱- هزینه کمتر: استفاده از ترتل بات در مقایسه با یک خودرو خودران به عنوان یک پلتفرم آموزشی، هزینه کمتری دارد.

۲- سهولت استفاده: استفاده از ترتل بات بسیار راحت است و کنترل آن به سادگی از طریق کامپیوتر امکان پذیر می‌باشد.

۳- امنیت: آموزش با استفاده از یک خودرو خودران ممکن است خطراتی را برای دانشجویان و محیط آموزشی ایجاد کند. با استفاده از ترتل بات می‌توان به راحتی خطرات را کاهش داد.

۴- پشتیبانی: پشتیبانی از ترتل بات از طریق ROS (Robot Operating System)، کتابخانه‌های متعدد و آموزش‌های آنلاین فراهم است که این مسئله باعث می‌شود تا ترتل بات ابزار قدرتمندی برای آموزش و توسعه خودروهای خودران باشد.

۵- انعطاف پذیری: با استفاده از ترتل بات، می‌توان بسیاری از مسائل مربوط به مسیریابی، شناسایی اشیاء و کنترل حرکت را آموزش داد. این امکان را فراهم می‌کند که توسعه دهندگان برای راه اندازی ربات‌های خودران با استفاده از پلتفرم‌های مختلف، از تجربیات آموزشی خود استفاده کنند.

آیا بچه‌ها می‌توانند ماشین‌های خودران را تجربه کنند؟

ربات‌های زیادی برای آموزش به کودکان و نوجوانان در زمینه‌های مختلف در جهان طراحی و تولید شده است. یکی از این ربات‌ها که می‌تواند برای آشنایی و تجربه خودروهای خودران برای بچه‌ها مناسب باشد ربات Pbot است.
این ربات با دارا بودن مزایای زیر می‌تواند همچون یک ماشین خودران عمل کند و تجربه متفاوتی را برای بچه‌ها به وجود آورد.

۱- موتورهای مجهز به انکودر جهت سنجش حرکت و موقعیت چرخ
۲- حسگر تشخیص دست و مانع
۳- دو عدد حسگر مجاورتی در طرفین
۴- حسگر تشخیص لبه و پرتگاه
۵- حسگر تشخیص و تعقیب خط
۶- قابلیت کدنویسی اسکرچ بر روی این ربات از طریق کامپیوتر
۷- تجربه بدون برنامه‌نویسی و ساده از طریق اپ موبایلی

خودروی‌های خودران Audi & VolksWagen & Porsche

ماشین خودران آئودی

کمپانی فولکس واگن که کمپانی مادر شرکت‌های آئودی و پورشه است، این اواخر اقدامات قابل توجه‌ای در حوزه‌ی ماشین‌های خودران و تکنولوژی رانندگی خودکار داشته است و توانسته است خودروهایی با سطح ۳ رانندگی خودکار معرفی کند. اما به خاطر قوانین سختگیرانه در ایالات متحده، این سیستم بسیار محدود شده است.

نام سیستم خودران اتومبیل‌های آئودی چیست؟

دستیار ترافیک (Traffic Jam Assist) در خیابان‌های شلوغ به کمک شما می‌آید و در سرعت‌های بیشتر سیستم کنترل حرکت و خروج از خط (Active Lane Assist with Stop & Go) جایگزین خواهد شد. در بعضی از کشورها نسل سوم این سیستم ارائه شده که در سرعت‌های کمتر از 37 مایل بر ساعت، امکان برداشتن دست از روی فرمان یا رانندگی بدون دست (Hands-off) وجود دارد که به آن خلبان ترافیک (Traffic Jam Pilot) می‌گویند.

ماشین آئودی که قابلیت رانندگی خودکار دارد

از چه تکنولوژی‌های در خودروهای آئودی استفاده شده است؟

آئودی پیشرفت چشمگیری در توسعه‌ی ماشین‌های خودران داشته است، برای مثال از سنسور Lidar در خودروهای خود استفاده کرده و برای عملکرد بهتر سیستم‌های خودران، از دوربین‌ها و سنسورهای مختلفی در اطراف ماشین‌هایش استفاده می‌کند.

کدام خودروهای آئودی از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند؟

آئودی Q8 – آئودی Q7 – آئودی A8 – آئودی A6 – آئودی A5 – آئودی A4 و آئودی E-tron

قابلیت‌های ماشین‌های خودران آئودی چیست؟

۱- سیستم خودران آئودی تنها در جاده‌هایی با خط کشی واضح در دو سمت به درستی عمل می‌کند.

۲- رادار بین خطوط در سرعت‌های بالاتر از ۳۷ مایل بر ساعت فعال می‌شود.

۳- دستیار ترافیک در سرعت کمتر از ۳۷ مایل بر ساعت فعال می‌شود.

۴- کروز کنترل تطبیقی: قابلیت شروع به حرکت و توقف کامل را دارد، اما برای توقف‌های طولانی دوباره باید فعال شود.

۵- در زمان فعال بودن رادار بین خطوط دست‌های راننده باید روی فرمان باشد.

۶- جذابترین ویژگی در ماشین خودران آئودی امکان پارک خودکار با استفاده از کنترل از راه دور است.

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در اتومبیل‌های خودران آئودی

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران BMW

ماشین خودران bmw

مدت‌هاست که کمپانی BMW کروز کنترل تطبیقی را بر روی خودروهای خود قرار داده است. اما از سال ۲۰۱۹ به بعد یک سیستم جدید معرفی شد که خودروهای قدیمی‌تر با مراجعه به نمایندگی می‌توانند با به روز رسانی سیستم خودرو، از قابلیت‌های جدید آن بهره‌مند شوند.

نام سیستم خودران ماشین‌های BMW چیست؟

سیستم خودران بی ام و، دستیار رانندگی پیشرفته به همراه دستیار کمکی ترافیک (Driving Assistant Pro with Extended Traffic Jam Assistant ) نام دارد .

ماشین خودران بی ام و

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های BMW استفاده شده است؟

بی ام و از سیستم Mobileye EyeQ استفاده کرده است و با 3 دوربین که مسیر حرکتی ماشین را کنترل می‌کنند خودروهایش را تجهیز کرده است. علاوه بر اینها از رادار جلو و عقب برای سیستم Pre-Crash و کروز کنترل تطبیقی نیز بهره می‌برد.

کدام ماشین‌های BMW از این تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند؟

بی ام و IX – بی ام و X7  – بی ام و 7series – بی ام و 5series – بی ام و 3series

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران BMW چیست؟

۱- سیستم خودران BMW تا سرعت 115 مایل برساعت در جاده‌هایی که خط کشی واضح و علامت گذاری درست دارند کار می‌کند.

۲- رانندگی بدون دست (Hands-Free): عملکرد این سیستم به کمک حسگر چشمی است و تا سرعت ۴۰ مایل بر ساعت فعال باقی می‌ماند.

۳- کروز کنترل تطبیقی: توقف کامل و شروع حرکت دوباره.

۴- رادار بین خطوط و خروج از خط: با توجه به گزارشات موجود باید گفت عملکرد این سیستم بی‌نقص نیست.

۵- سنسور خواب: با بررسی کردن پارامترهای مختلف، وضعیت هوشیاری راننده را کنترل می‌کند.

۶- رادار تغییر مسیر: زمانی که فعال می‌شود اگر نور محیط کافی باشد با زدن راهنما، مسیر حرکتی خودرو تغییر می‌کند (تغییر لاین).

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در اتومبیل‌های خودران BMW

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران Ford & Lincoln

خودروی خودران فورد موستانگ

فورد قابلیت‌های خودران زیادی مانند رادار بین خطوط، کروزکنترل تطبیقی و … را بر روی ماشین‌های خود قرار می‌دهد اما تا امروز همه‌ی این قابلیت‌ها به صورت اولیه وجود داشتند. حالا با معرفی نسل دوم تکنولوژی خودران فورد، که بلو کروز (Blue Cruse) نامیده می‌شود، قرار است خودروی Mustang mach-E و پیکاپ F-150 قابلیت‌های خودران جذابی، همانند ماشین خودران تسلا داشته باشند.

نام سیستم خودران ماشین‌های Ford چیست؟

Co-pilot 360: نام دستیار رانندگی فورد در حالت پایه و بدون تکنولوژی‌های پیشرفته است.
Co-pilot 360 pro: نسخه‌ی ارتقاء یافته‌ مخصوص ماشین‌های Lincoln است.
BlueCruise: نسل جدید تکنولوژی خودران فورد است که در سال 2022 معرفی شده تا قابلیت‌های خودران بیشتری را ارائه کند.
ford f-150 برقی با قابلیت خودران جدید فورد BlueCruise

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های Ford استفاده شده است؟

فورد به کمک Mobileye و با استفاده از ابزار و اجزای Mobileye EyeQ تکنولوژی خودران ماشین‌هایش را توسعه می‌دهد.

کدام مدل‌های Ford از این تکنولوژی‌ها بهره می‌برند؟

فورد F-150 – فورد Mustang Mach-E از سیستم پیشرفته BlueCruise استفاده می‌کنند.

اکثر خودروهای فورد و لینکل که جزو خودروهای اقتصادی نباشند قابلیت سفارش گذاری سیستم co-pilot را دارند.

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران Ford چیست؟

۱- تکنولوژی خودران ماشین‌های فورد در تمام مسیرهایی که به درستی و تحت شرایط مناسب خط‌کشی شده باشند، می‌تواند بدون خطا کار کند.

۲- رادار بین خطوط: با دقت مناسبی خودرو را بین خطوط نگه می‌دارد اما در پیچ‌های تند احتمال خطا و خروج از خط وجود دارد.

۳- کروز کنترل تطبیقی: می‌تواند خودرو را متوقف کرده و دوباره به حرکت در آورد و فصله را با خودرو‌ی جلویی حفظ می‌کند.

۴- کنترل هوشیاری راننده: با استفاده از دوربین و حسگرهای روی فرمان هوشیاری راننده را می‌سنجد.

۵- قابلیت‌های مختلف دیگر همانند تابلو خوان و تنظیم خودکار سرعت خودرو با حداکثر سرعت مجاز.

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در اتومبیل‌های خودران Ford

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران General-Motor (GM)

کادیلاک اسکالید با سیستم Super cruise

کمپانی جنرال موتورز یکی از پرچم داران ارتقاء تکنولوژی ماشین خودران است و توانسته سیستم‌های جدید و نوآورانه‌ای را بر روی خودروهای کادیلاک نصب کند. همچنین این کمپانی آمریکایی، در حوزه‌ی حمل نقل عمومی خودران نیز فعالیت‌هایی داشته و یکی از شرکت‌های زیر مجموعه‌ آن، در حال توسعه‌ی تاکسی‌های بدون راننده است.

نام سیستم خودران ماشین‌های کادیلاک چیست؟

ماشین‌های خودران شرکت جنرال موتورز از سیستم SuperCruise بهره می‌برند.

کادیلاک Ct6 با قابلیت superCruise

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های کمپانی جنرال موتورز استفاده شده است؟

Super Cruise  ابزار و و تکنولوژ‌های مختلفی از جمله Mobileye اینتل، Trimble RTX برای موقعیت یابی، دوربین جلو، دوربین‌های جانبی و رادارهای مختلف به علاوه‌ی دوربین داخلی Fovio برای تشخیص توجه راننده به جاده را در خود جای داده است.

کدام مدل‌های کادیلاک و شورولت از این تکنولوژی‌ها بهره می‌برند؟

کادیلاک CT6 – کادیلاک Escalade – شورولت Bolt (Limited version)

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران جنرال موتورز چیست؟

۱- تکنولوژی خودران جنرال موتورز تنها در مسیرهای آمریکا قابل استفاده است آن هم فقط در برخی از مسیرها که از قبل نقشه برداری شده باشند.

۲- رادار بین خطوط: با دقت خیلی بالا خودرو را بین خطوط نگه می‌دارد اما در شورولت بولت موجود نیست.

۳- کروز کنترل تطبیقی: می‌تواند خودرو را متوقف کرده و دوباره به حرکت در آورد و فصله را با خودرو‌ی جلویی حفظ می‌کند.

۴- کنترل هوشیاری راننده: با استفاده از دوربین و کنترل کردن نگاه‌های راننده، هوشیاری او را می‌سنجد.

سطح فناوری‌های به کار رفته در خودروهای خودران GM

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران Nissan & Infiniti

ماشین خودران نیسان

شرکت نیسان بیشتر در حوزه‌ی ارتقاء سطح ایمنی و جلوگیری از تصادف فعالیت کرده و فناوری‌های خودران این شرکت نیز در همین راستا است. به همین خاطر در مدل‌های ارزان، مثل نیسان روگ نیز دیده می‌شود.

نام سیستم خودران اتومبیل Nissan چیست؟

دستیار خلبان حرفه‌ای نامیست که کمپانی نیسان بر روی سیستم خودرانش گذاشته است.

خودروی اینفینیتی با قابلیت خودران

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های Nissan استفاده شده است؟

نیسان و اینفینیتی از تکنولوژی Mobileye EyeQ و دوربین جلو به همراه رادار در ماشین‌های خودرانشان استفاده می‌کنند.

کدام مدل‌های Nissan از این تکنولوژی‌ها بهره می‌برند؟

نیسان Rogue – نیسان LEAF – اینفینیتی QX50

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران نیسان چیست؟

۱- در جاده‌هایی که علائم درست و خط‌کشی مناسب دارند زمانی که سرعت خودرو بیشتر از 37 مایل بر ساعت باشد می‌توان این سیستم را فعال نمود.

۲- رادار بین خطوط: بیشتر شبیه به سنسور هشدار خروج از خط عمل می‌کند.

۳- کروز کنترل تطبیقی: می‌تواند خودرو را متوقف کرده و دوباره به حرکت در آورد، اما برای توقف‌های بیش از۳ ثانیه باید با فشردن پدال گاز دوباره راه اندازی شود.

۴- کنترل هوشیاری راننده: با استفاده از دوربین و کنترل کردن نگاه‌های راننده، هوشیاری او را می‌سنجد.

۵- پارک خودکار

سطح فناوری‌های به کار رفته در خودروهای خودران Nissan

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران Kia & Hyundai

ماشین جدید کیا با قابلیت خودران

شرکت‌های کیا و هیوندای در سال ۲۰۱۹ تحقیق و توسعه‌ی ماشین‌های خودران را آغاز کردند و هیوندای یک شرکت به نام Aurora برای این منظور تاسیس کرد. اما با وجود تلاش‌های بسیار تا به حال نتوانسته‌اند به این تکنولوژی دست پیدا کنند. در حال حاظر این دو شرکت خودروسازی فناوری‌های سطح دو خودران را استفاده می‌کنند.

نام سیستم خودران Kia و Hyundai چیست؟

سیستمی که خودرو را بین دو خط نگه می‌دارد دستیار تعقیب خط (Lane Following Assist)
مورد بعدی کروز کنترل هوشمند (Smart Cruise Control / Stop and Go)
و آخرین مورد دستیار اتوبان (HighwayDrive Assist)

ماشین خودران هیوندایی

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های Kia و Hyundai استفاده شده است؟

با استفاده از تحقیقات و نتایج حاصل شده از شرکت Aurora و همکاری با شرکت اینتل برای استفاده از سنسورهای EyeQ توانسته ابزارهای خودران موردنیازش را تولید کند.

کدام مدل‌های Kia و Hyundai از این تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند؟

تقریبا تمام خودروهای کیا و هیوندایی در نسخه‌های فول آپشن قابلیت سفارش این سیستم را دارند. مانند هیوندای Palisade – هیوندایی Sonata – کیا Telluride و …

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران کیا و هیوندا چیست؟

۱- ماشین‌های خودران این دو شرکت می‌توانند در تمام اتوبان‌های استاندارد به صورت خودران حرکت کننده.

۲- رادار بین خطوط: بی نقص عمل می‌کند.

۳- کروز کنترل تطبیقی: می‌تواند خودرو را متوقف کرده و دوباره به حرکت در آورد و فصله را با خودرو‌ی جلویی حفظ می‌کند.

۴- کنترل هوشیاری راننده: توسط سنسورهای روی فرمان دست‌های راننده را کنترل می‌کند تا روی فرمان قرار داشته باشد.

۵- از قابلیت‌های دیگر آن می‌توان از رادار نقطه‌کور پیشرفته‌ نام برد که اگر وسیله‌ای ازنقطه کور خودرو، به آن نزدیک شود هشدار می‌دهد و تصویر آن را با استفاده از دوربین در نمایشگر نشان خواهد داد.

۶- علاوه بر این علائم جاده را می‌خواند و سرعت خودرو را با محدودیت سرعت تعیین شده تنظیم می‌کند.

سطح فناوری‌های به کار رفته در خودروهای خودران Kia و Hyunda

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران Mercedes Benz

ماشین خودران مرسدس بنز

از سال ۱۹۹۰ که مرسدس بنز توانست در مدل S Class، از کروز کنترل تطبیقی استفاده کند، همواره یکی از پیشگامان استفاده و توسعه‌ی به روزترین تکنولوژی‌ها بوده و خودروهایش را با بالاترین سطح امکانات و فناوری ارائه می‌کرد. اما اکنون در حوزه‌ی خودروهای خودران مقداری عقب‌تر از رقبا قرار گرفته است.

نام سیستم خودران Mercedes Benz چیست؟

دستیار رانندگی پلاس (Driver Assistance Package PLUS) که از بخش‌های متنوعی تشکیل شده است.

مرسدس بنز GLE با قابلیت خودران

از چه تکنولوژی‌هایی در ماشین‌های Mercedes Benz استفاده شده است؟

این شرکت آلمانی برخلاف رقبا که با شرکت Intel همکاری می‌کنند، با دو شرکت قدرتمند Bosch و NVIDIA همکاری می‌کند و سیستم‌های خودران خودش را با ترکیبی از دوربین‌ها و رادارها توسعه داده است.

کدام مدل‌های Mercedes Benz از این تکنولوژی‌ها استفاده می‌کنند؟

E-Class و S-Class

قابلیت‌های اتومبیل‌های خودران Mercedes Benz چیست؟

۱- سیستم مرسدس بنز می‌تواند در تمام را‌های خط‌کشی شده به درستی عمل کند.

۲- رادار بین خطوط: کاملا عالی عمل می‌کند حتی در پیچ‌ها نیز عملکرد خودش را حفظ می‌کند.

۳- کروز کنترل تطبیقی: می‌تواند خودرو را متوقف کرده و دوباره به حرکت در آورد و فصله را با خودرو‌ی جلویی حفظ می‌کند. همچنین با استفاده از اطلاعات نقشه سرعت را برای ورود به پیچ تنظیم می‌کند.

۴- کنترل هوشیاری راننده: توسط سنسورهای روی فرمان دست‌های راننده را کنترل می‌کند تا روی فرمان قرار داشته باشد.

۵- سیستم تغییر لاین فعال و پارک خودکار از راه دور.

سطح فناوری‌های به کار رفته در خودروهای خودران Mercedes Benz

0%
ماشین ساده ماشین خودران

اتومبیل‌های خودران Tesla

تسلا مدل اس پلید ماشین جدید تسلا

ایلان ماسک، مالک شرکت تسلا، همواره در حوزه‌های مختلف تکنولوژی پیشرو بوده است. به همین خاطر شرکت تسلا، از ابتدا خودروهای برقی را با قابلیت خلبان خودکار معرفی کرد. سیستم ماشین‌های خودران تسلا بسیار دقیق و کارآمد عمل می‌کنند و مزیت آنها به روز رسانی از راه دور است (همانند یک گوشی موبایل) که باعث می‌شود این سیستم همواره در حال پیشرفت باشد.

نام سیستم خودران Tesla چیست؟

خلبان خودکار (Auto Pilot) یا رانندگی تمام خودکار (Full Self-Driving)

تسلا مدل 3 خودران

از چه تکنولوژی‌هایی در اتومبیل‌های Tesla استفاده شده است؟

ماشین‌های خودران شرکت تسلا از 8 دوربین در اطراف به صورت 360 درجه، رادار برخورد از جلو و سنسور اولتراسونیک دور برد استفاده می‌کنند. علاوه بر این یک کامپیوتر قدرتمند با قابلیت یادگیری بالا، اطلاعات دریافتی را پردازش می‌کند.

کدام مدل‌های تسلا از این قابلیت بهره می‌برند؟

تمام خودروهای تسلا از آخرین نسخه‌ی این سیستم استفاده می‌کنند به جزء خودروهایی که قبل از سال ۲۰۱۶ تولید شده باشند.

قابلیت‌های ماشین‌های خودران تسلا چیست؟

۱- یکی از بهترین سیستم‌های خودران متعلق به کمپانی تسلا است. این سیستم می‌تواند در تمام جاده‌ها و خیابان‌ها به صورت خودکار حرکت کند و با استفاده از نقشه بدون نیاز به کنترل راننده، مسیر خودش تا مقصد را طی می‌کند. همچنین در زمان ترافیک نیز می‌تواند خودرو را هدایت کند.

۲- رادار بین خطوط: بهترین عملکرد در خودروهای هم رده را دارد.

۳- کروز کنترل تطبیقی: بسیار دقیق و مناسب سرعت را کاهش می‌دهد و متوقف می‌شود و با شتاب مناسب دوباره شروع به حرکت می‌کند.

۴- کنترل هوشیاری راننده: توسط سنسورهای روی فرمان موقعیت دست‌های راننده را کنترل می‌کند تا روی فرمان قرار داشته باشند و اگر بیش از ۱۵ ثانیه دست راننده روی فرمان قرار نداشته باشد با زنگ هشدار راننده را آگاه می‌کند.

۵- ماشین‌های خودران تسلا، با استفاده از سیستم رهیاب ماهواره‌ای مسیر حرکت به سمت مقصد را پیدا کرده و در اتوبان‌ها به صورت خودکار حرکت می‌کنند.

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در ماشین‌های خودران تسلا

0%
ماشین ساده ماشین خودران

ماشین‌های خودران Toyota & Lexus

ماشین خودران تویوتا و لکسوس

سیستم خودران تویوتا و لکسوس از تکنولوژی‌های ساده با قابلیت‌های سطح پایین استفاده می‌کند. این سیستم به دلیل سطح پایین تکنولوژی و ایرادات فراوان نتوانسته تا همانند سیستم‌های خودران شرکت‌های بزرگ مانند بی ام و، تسلا یا مرسدس بنز، بی نقص عمل کند.

اسم سیستم خودران Toyotaچیست؟

سیستم شرکت تویوتا TSS (Toyota Safty Sense) و شرکت لکسوس LSS (Lexus Safty Sense) نام دارند

خودروی خودران لکسوس

چه تکنولوژی‌هایی در ماشین‌های تویوتا و لکسوس استفاده شده؟

قابلیت‌های محدود این ماشین‌ها به خاطر تکنولوژی‌های استفاده شده در آن هاست. این سیستم از تکنولوژی‌های پیش پا افتاده استفاده می‌کند.

کدام مدل‌های تویوتا و لکسوس از این قابلیت بهره می‌برند؟

این سیستم ابتدا بر روی تویوتا Rav4  و سپس بر روی Corolla و خودروهای لکسوس نصب شد.

قابلیت‌های ماشین‌های خودران تویوتا و لکسوس چیست؟

۱- قابلیتی که ماشین‌های خودران تویوتا و لکسوس دارند، قابلیت حرکت بین خطوط به صورت خودکار است که بسیار عملکرد ضعیف‌تری نسبت به کمپانی‌های مطرح دنیا دارد.

۲- یکی از اهداف این شرکت ارتقاء سطح ایمنی خودروهاست به همین منظور قابلیت ترمز اضطراری نیز بر روی خودروهای این شرکت فعال شده است.

۳- کروز کنترل تطبیقی با عملکرد مناسب در این خودروها وجود دارد.

۴- رادار تعقیب خط که نسبت به نمونه‌های موجود عملکرد خوبی ندارد.

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در خودروهای Toyota & Lexus

0%
ماشین ساده ماشین خودران

ماشین‌های خودران Volvo

ماشین خودران volvo
کمپانی ولوو یکی از برترین شرکت‌ها در حوزه‌ی ارتقاء تکنولوژی و یکی از پیشروترین شرکت‌ها در ارتقاء سطح ایمنی است. شرکت ولوو مخترع کمربند ایمنی است و برای اهداف بشر دوستانه، حق استفاده از این اختراع را به صورت رایگان در اختیار دیگر خودروسازها قرار داده است.
این کمپانی اولین خودروسازی بود که سیستم حرکت بین خطوط را برای ماشین‌هایش معرفی کرد. اما اکنون به دلیل تغییر ساز و کار سیستم‌های کمک راننده، دچار مشکل و تاخیر در معرفی امکانات جدید، مثل خلبان خودکار شده است.

اسم سیستم خودران Volvo چیست؟

به سیستم خودران شرکت ولوو کمک خلبان می‌گویند که احتمالا پس از معرفی ساز و کار جدید، نام این سیستم به دستیار بزرگراه یا دستیار حرکت تغییر خواهد کرد.

ماشین خودران ولوو

چه تکنولوژی‌هایی در خودروهای ولوو استفاده شده است؟

ولوو در حال حاظر از پلتفرم Mobileye EyeQ 3 استفاده می‌کند که دارای دوربین در جلو، رادار و سنسورهای متنوع است. اما قرار است که با معرفی سیستم جدید از چیپست NVIDIA Orin استفاده کنند که یک سنسور Luminar Lidar  برای کنترل برخورد از جلو دارد.

کدام خودروهای ولوو از این قابلیت بهره می‌برند؟

تمام مدل‌های ولوو از این سیستم بهره می‌برند از جمله ولوو XC90 – ولوو XC60 – ولووXC40 و بقیه مدل‌های سدان است.

قابلیت‌های ماشین خودران Volvo چیست؟

۱- در تمام مسیرهایی که خطوط درست و دقیق داشته باشند عملکرد مناسبی دارد.
۲- کروزکنترل تطبیقی با عملکرد کامل و دقیق.
۳- کنترل حرکت بین خطوط که بعضی وقت‌ها از خط رد می‌شود.
۴- کنترل هوشیاری راننده با سنسورهای روی فرمان.

سطح تکنولوژی‌های به کار رفته در ماشین‌های ولوو

0%
ماشین ساده ماشین خودران
ما به سراغ ۶ حیوان رباتی دیدنی می‌رویم، ربات‌هایی که براساس آناتومی حیوانات و توسط محققان بزرگ ساخه شده‌اند.

بالاخره بعد از بررسی و مقایسه‌ی ربات‌های مختلف، ۱۰ ربات پیشرفته و خاص در جهان را پیدا کردیم. در آخر این مطلب بهترینِ بهترین‌ها را به شما معرفی می‌کنیم. البته این رتبه بندی از نظر ما بوده و شاید افراد دیگر نظر متفاوتی داشته باشند.

5/5 - (50 امتیاز)
مطالب مرتبط بیشتر
  • رضا علی محمدی پاسخ
    14 فروردین, 1402 @ 16:12 ب.ظ

    خیلی کامل بود هیچ جا اینقدر کامل و جامع معرفی نکرده بودن حتی تکنولوژیهای ماشین های خودران رو هم توضیح دادین ممنون واقعا !!!

    • مجله پیشروبات پاسخ
      14 فروردین, 1402 @ 16:38 ب.ظ

      سلام رضا علی سال نوت مبارک باشه خیلی ممنون از نظری که دادی.

  • کیان فاتحی پاسخ
    15 فروردین, 1402 @ 12:52 ب.ظ

    باحال بود کامل بود عالییییی

    • مجله پیشروبات پاسخ
      15 فروردین, 1402 @ 15:27 ب.ظ

      سلام کیان عیدت مبارک باشه خیلی ممنون از نظری که دادی

  • شاهین پاسخ
    16 فروردین, 1402 @ 12:53 ب.ظ

    پرچم بنز بالاست هیچ ماشینی بنز نمیشه عالیی بود

    • مجله پیشروبات پاسخ
      20 فروردین, 1402 @ 10:32 ق.ظ

      سلام شاهین به نظر منم تولیدات شرکت بنز واقعا با کیفیت و زیبا هستند.

  • امید شیری پاسخ
    16 فروردین, 1402 @ 15:44 ب.ظ

    هیچ جا انقد کامل نبود دمتون گرم

    • مجله پیشروبات پاسخ
      20 فروردین, 1402 @ 10:29 ق.ظ

      سلام امید سال نو مبارک باشه خوشحالم که از مطلب ما خوشت اومد.

  • امیر رضا اسدی پاسخ
    19 فروردین, 1402 @ 17:31 ب.ظ

    بی ام و خیلی گاده

    • مجله پیشروبات پاسخ
      20 فروردین, 1402 @ 10:37 ق.ظ

      سلام امیر رضا به نظر من هم ماشین های بی ام و عالین و تکنولوژی خودرانشون هم خیلی خوبه.

  • سمیه نظری پاسخ
    16 اردیبهشت, 1402 @ 10:01 ق.ظ

    سلام توی ایرانم ماشین خودران داریم ؟

    • مجله پیشروبات پاسخ
      17 اردیبهشت, 1402 @ 8:36 ق.ظ

      سلام
      در خودروهای داخل ایران ماشین خودران نداریم و لی اخیرا تعدادی خودروی جدید هستند که از دستیارهای رانندگی استفاده می‌کنند

  • سعید پاسخ
    1 خرداد, 1402 @ 18:40 ب.ظ

    مرسی از تیم خفنه پیشروبات

    • مجله پیشروبات پاسخ
      2 خرداد, 1402 @ 8:51 ق.ظ

      سلام سعید خیلی ممنون از نظر انرژی بخشت

  • شهریار پاسخ
    24 خرداد, 1402 @ 16:28 ب.ظ

    بسیار عالی

    • مجله پیشروبات پاسخ
      28 خرداد, 1402 @ 9:17 ق.ظ

      ممنون از نظر مثبت شما

  • شه رام پاسخ
    2 مرداد, 1402 @ 0:14 ق.ظ

    سلام ربات ترتل چنده ؟

    • مجله پیشروبات پاسخ
      2 مرداد, 1402 @ 9:23 ق.ظ

      سلام شهرام عزیز، همونطور که داخل مطلب هم اشاره کردیم می تونی از آدرس زیر اطلاعات مربوط به ترتل بات رو بدست بیاری
      https://shop.pishrobot.com/product/turtlebot3-burger/

  • محمود سهرابی پاسخ
    4 مهر, 1402 @ 9:07 ق.ظ

    توی ایران هم شرکت یا تیم خاصی هست که رو خودروهای خودران کار کنه؟

    • مجله پیشروبات پاسخ
      5 مهر, 1402 @ 9:15 ق.ظ

      سلام محمود تا جایی که من اطلاع دارم یه تیم از دانشجوهای دانشگاه شهید بهشتی روی ماشین‌های خودران کار می‌کنن

  • سینا رازانی پاسخ
    9 مهر, 1402 @ 1:30 ق.ظ

    اگه میشع قیمت های این ماشینا رو هم اضافه کنید

    • مجله پیشروبات پاسخ
      9 مهر, 1402 @ 11:54 ق.ظ

      سلام سینا خیلی ممنون از پیشنهادت در اولین فرصت قیمت های ماشین های خوردان رو اضافه می‌کنیم

  • حنانه پاسخ
    24 مهر, 1402 @ 12:48 ب.ظ

    چقدر باحال بود. ممنون از پست کامل و جذابتون

    • مجله پیشروبات پاسخ
      25 مهر, 1402 @ 13:57 ب.ظ

      سلام حنانه عزیز خوشحالیم که از مطلب ما خوشت اومد و ممنون از نظر مثبتی که دادی

  • علی دهقان نژاد پاسخ
    7 آبان, 1402 @ 15:40 ب.ظ

    ترتل بات نسخه Waffle را چگونه تهیه کنم .

    • مجله پیشروبات پاسخ
      8 آبان, 1402 @ 11:02 ق.ظ

      سلام علی عزیز. برای تهیه ربات ترتل بات مدل waffle، با شماره ۸۸۶۵۴۲۹۹ تماس بگیرید تا مشاوران حاضر در مجموعه، شما رو بیشتر راهنمایی کنند.
      https://shop.pishrobot.com/product/turtlebot3-waffle-pi/

  • علی دهقان نژاد پاسخ
    7 آبان, 1402 @ 15:49 ب.ظ

    از دیدگاه شما که اطلاعات دارید در حوظه هوش مصنوعی و رباتیک چه دانشگاهی فعالیت بیشتری داره

    • مجله پیشروبات پاسخ
      8 آبان, 1402 @ 11:08 ق.ظ

      دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، شریف، خواجه نصیرالدین در حال انجام پروژه‌های مختلفی در حوضه‌های هوش مصنوعی و رباتیک هستند.

  • محمود فیض پاسخ
    20 دی, 1402 @ 17:54 ب.ظ

    یه پژو 206 بود توی نمایشگاه تهران خودرانش کرده بودن. اون سطح خودرانش چقدر بود و چه سیستم هایی روش داشت؟

  • محمد غفوری پور پاسخ
    5 بهمن, 1402 @ 17:46 ب.ظ

    عالیه

Generic filters
فقط نتایج دقیق

کلاس‌های آموزشی

اینستاگرام پیشروبات