۱۰ مهارت لازم برای موفقیت در انقلاب صنعتی چهارم (fourth industrial revolution)
بیش از یک سوم مهارتهایی که امروز برای یک نیروی کار مهم تلقی میشود، تا پنج سال آینده تغییر خواهد کرد.
پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۰، انقلاب صنعتی چهارم (fourth industrial revolution)، دستاوردهایی همچون رباتهای پیشرفته، ناوگان حمل و نقل هوشمند، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، مواد پیشرفته، زیست فناوری و ژنومتیک را برای ما به ارمغان آورد.
این دستاوردها، در شیوه زندگی و نحوه کار کردن بشر تغییر ایجاد خواهد کرد. برخی از مشاغل از بین خواهند رفت و مشاغل دیگر رشد خواهند کرد و شغلهایی عرف خواهند شد که تا به امروز وجود خارجی نداشته اند.
بنابراین آنچه که مهم به نظر میرسد این است که در آینده، نیروی کار برای ادامه مسیر، نیازمند وفق دادن خود با این دستاوردها میباشد.
گزارشی که به تازگی از سوی سازمان WeFourm منتشر شده، ضمن آن که مشاغل آینده را بررسی کرده است مهارتها و استراتژیهایی که نیروی کار در آینده به آنها نیاز خواهند داشت را نیز مورد بررسی قرار داده است.
این گردهمایی از مدیران ارشد استخدامی، کارفرمایان و مسئولان برنامهریزی استراتژیک سازمانها در سراسر جهان سوال کرده است که:
- به نظر آنها در آینده چه تغییراتی در صنایع رخ خواهد داد؟
- چه مهارتهایی برای اشتغال ضروری است؟
- این تغییرات بر اساس موقعیت جغرافیایی چگونه خواهد بود؟
اولویت مهارتها در سال ۲۰۱۵
- حل مسائل پیچیده
- همکاری و مشارکت
- مدیریت نیروها
- تفکر انتقادی
- مذاکره
- کنترل کیفیت
- طراحی سرویسگرای خدمات (به ویژه در زمینه طراحی نرمافزارها)
- تصمیمگیری و قضاوت
- گوشدادن فعال
- خلاقیت
اولویت مهارتها در سال ۲۰۲۰
- حل مسائل پیچیده
- تفکر انتقادی
- خلاقیت
- مدیریت نیروها
- همکاری و مشارکت
- هوش هیجانی
- تصمیمگیری و قضاوت
- طراحی سرویسگرای خدمات (به ویژه در زمینه طراحی نرمافزارها)
- مذاکره
- انعطافپذیری شناختی
کدام مهارتهای شغلی در انقلاب صنعتی چهارم (fourth industrial revolution)، بیشتر تغییر خواهند کرد؟
خلاقیت جزئی از سه مهارت مهم مورد نیاز استخدام شوندگان خواهد شد.
انسانها به منظور بهرهمندی از سیل انبوهی از محصولات، تکنولوژی جدید و روش های جدید کار، به خلاقتر شدن بیشتر علاقه نشان خواهند داد.
هر چند رباتها در سریعتر رسیدن به اهدافمان کمک حال ما هستند اما به هر حال آنها هنوز همچون انسان توانایی بروز خلاقیت را ندارند.
هر چند مهارت مذاکره کردن و انعطافپذیری در لیست مهارتهای شغلی سال ۲۰۱۵ بسیار به چشم میخورد اما در سال ۲۰۲۰ این مهارت ها شروع به کمرنگ شدن میکنند و ماشینها، با استفاده از انبوه دادهها، شروع به تصمیمگیری برای ما میکنند.
یک نظرسنجی که توسط انجمن جهانی برنامهریزی اقتصاد در زمینه نرمافزار و نظام اجتماعی آینده انجام گرفته است.
نظر سنجی انجام شده این نتایج را در برداشته که اکثریت مردم پیشبینی میکنند که ماشینهای دارای هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۶ به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره شرکتها به کار گرفته میشوند.
همچنین با این که گوش دادن فعال، امروزه به عنوان یکی از مهارتهای اصلی شناخته شده است، این مهارت به طور کامل از لیست مهارتهای دهگانه حذف خواهد شد.
هوش هیجانی، که جزو لیست ده مهارت اصلی حال حاضر نبوده است نیز به یکی از مهارتهای همگانی و اصلی به لیست مهارتهای دهگانه اضافه خواهد شد.
اختلال در صنعت
ماهیت این تغییرات بیشتر به صنعت وابسته است. به عنوان مثال، رسانههای جهانی در پنج سال اخیر تغییرات زیادی را تجربه کرده اند.
درحالی که بخش خدمات مالی و سرمایه گذاری هنوز به طور اساسی دچار تغییر نشدهاند، افرادی که در بخش فروش و تولید مشغول به کارند به کسب مهارت های شغلی جدید برای مثال سواد تکنولوژیکی نیازمند خواهند شد.
برخی از پیشرفت ها از سایر آنها پیشتازتر میباشد. تکنولوژی ابری و اینترنت تلفنهای همراه بر مسیر کاری ما تاثیرات شگفت انگیزی میگذارند.
هوش مصنوعی و پرینترهای سه بعدی و مواد پیشرفته هنوز در مراحل اولیه استفاده قرار دارند اما این مسیر با سرعت بسیار بالا تغییر خواهد کرد.
تغییر و تحولات منتظر ما نخواهند ماند: رهبران تجارت، آموزگاران و دولت مردان همه میبایست در امر آموزش ضمن خدمت و آموزش نیروی کار بسیار فعال باشند تا همه از انقلاب صنعتی چهارم (fourth industrial revolution) نهایت استفاده و بهره وری را ببرند.
همه ساله در تاریخ ۲۰ تا ۲۳ ژانویه در داووس، نشستی سالانه تحت عنوان “مدیریت انقلاب صنعتی چهارم (fourth industrial revolution)” برگزار میشود.