ساخت حشره رباتیک بدون باتری توسط شرکت تویوتا
شرکت خودروسازی تویوتا و تحقیقات علم رباتیک
تویوتا نیز مانند بسیاری از کمپانیهای خودروسازی مطرح دنیا، فقط در یک زمینه فعال نیست. این شرکت خودروسازی از سالهای گذشته فعالیتهای چشمگیری در زمینه رباتیک و توسعه آن داشته است. شاید نگاه ما به فعالیت این قبیل کمپانیها در زمینههایی چون رباتیک و فناوریهای پیشرفته صرفا خودنمایی یا نمایش قدرت به رقبا باشد. اما چند سالی است که شاهد تغییر رویکرد این شرکتها هستیم.
با پیشرفت تکنولوژی رباتیک، کاربرد ربات ها در زندگی اجتماعی و روزمره نیز افزایش یافته است، به همین خاطر این کمپانیها نیز زمینههای تحقیقاتی خود را به سوی تولید محصولات قابل استفاده در زندگی روزمره سوق دادهاند.
شرکت تویوتا با جدیت تمام در انستیتو پژوهشی خود در سیلیکون ولی آمریکا (Silicon Valley)، مشغول توسعه ربات های اجتماعی است. این ربات ها میتوانند برای شما خرید انجام دهند، به امور منزل و نظافت رسیدگی کنند یا حتی در فروشگاهها انبارداری و مرتب سازی و طبقهبندی کالاها را انجام دهند.
حشره رباتیک و حذف باتری
سالهای زیادی است که محققان حوزه رباتیک و هوافضا روی توسعه رباتهای پروازی فوق سبک و مینیاتوری کار میکنند. حال به تازگی پژوهشگران تویوتا یک حشره رباتیک را طراحی کردند که بدون نیاز به باتری پرواز میکند!
در سال ۲۰۱۸ گروهی توانستند یک مگس رباتیک مینیاتوری به اسم RoboFly بسازند. معضل اصلی این حشره رباتیک، مداومت پروازی بسیار کوتاه آن بود. چرا که باتری و وزن زیاد آن (نسبت به سایر اجزا) عامل اصلی ایجاد محدودیت در توسعه بیشتر این ربات پرنده و بکارگیری آن در کاربردهای مختلف است.
حالا تویوتا یک حشره رباتیک بالزن را به وزن تنها ۱.۸ گرم طراحی کرده است. این ربات پرنده بدون باتری و تنها با انتقال بیسیم انرژی و با استفاه از امواج و القای الکترومغنطیسی پرواز میکند. این حشره رباتیک برای بال زدن و پروازش از پیزوالکتریک استفاده میکند. تغذیه و شارژ این ربات پرنده توسط دو آنتن دو قطبی ۵ گیگاهرتزی صورت می پذیرد. در واقع با این روش تویوتا توانسته باتری لیتیوم پلیمری متداول و وزن آن را از سیستم حذف کند.
در ویدیو زیر علی خورشیدی بنام (مدیر فناوریهای پیشرفته شرکت پیشروبات) در برنامه چرخ توضیحات بیشتری در باره این حشره رباتیک ارائه میدهد.
منبع: Inrobics Social Robotics